Λευκωσία: Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο προβλέπει η σημαντική σύμβαση που έχει υπογραφεί πριν λίγες μέρες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ) με κοινοπραξία εταιρειών ενέργειας από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΟΑ αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι πρόκειται «για το πρώτο ενεργειακό έργο συνεργασίας στον τομέα της άμυνας σε ολόκληρη την Ευρώπη»

Όπως αναφέρεται, τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα είναι ηλεκτρικής ισχύος 5 MW και θα παρέχουν ενέργεια για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το Υπουργείο Άμυνας, προστίθεται, συμμετέχει στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα «Go Green» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, μαζί με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Τσεχίας, της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και είναι το πρώτο που προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σκοπός του προγράμματος, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα που θα εγκατασταθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο σχεδιασμός αυτός, αναφέρει, εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε 10 επιλεγμένα στρατόπεδα για την περίοδο 2013-2016.

Η συμμετοχή του Υπουργείου Άμυνας στο πρόγραμμα «Go Green», πέραν από τα άλλα οφέλη, συνεπάγεται και οικονομικό κέρδος για την Κύπρο, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ